2014. november 25., kedd

Hívatlanul: Állítsuk meg a barbárokat!


ÁLLÍTSUK MEG A BARBÁROKAT!

2013 szeptembere óta a pedagógusokból, diákokból, szülőkből, pedagógiai szakemberekből, művészekből és még sokakból álló Hívatlanul csoport több bojkottfelhívást és aláírásgyűjtést hirdetett meg. Ezrek vállalták névvel, arccal, hogy nem értenek egyet azzal, ami Magyarországon történik, elsősorban az oktatás és kultúra területén, de a szolidaritás jegyében felléptünk a kirekesztés ellen, a megalázottak és megnyomorítottak nevében is. Próbálkoztunk a párbeszéddel. A teljesség igénye nélkül:


Ennek a felhívásnak csak otthont adtunk, de a magunkénak érezzük:
Ahogyan a mellettünk működő, a legmélyebb nyomorban élőkön segíteni próbáló Szociális Csomagküldő Mozgalom tevékenységét is: https://www.facebook.com/groups/szocsoma/

Más szervezetekkel összefogásban:

A továbbiakban nem látjuk értelmét, hogy bármilyen ügyben a regnáló kormányhoz forduljunk, nem azért, mert ilyen vagy olyan oldali, hanem mert barbár. És mert barbár, elvtelenül rombol. Nem bízunk az ellenzéki pártok hatóerejében sem. Az előbbi a maga gátlástalanságában nem tiszteli a másságot, az ellenvéleményt, a múlt és a jelen fájdalmait, nem kíváncsi a szakemberek véleményére. Az utóbbiak a vágyott hatalomnak rendelnek alá elveket és értékeket, akkor is, ha a kétféle felelősség nem összemosható. A szakszervezetek tagsága elenyésző, őket is hatalmi harcok emésztik. Nem tehetünk mást, mint széles társadalmi összefogást keresünk. Felszólítunk minden felelős magyar állampolgárt, hogy keresse az aktív cselekvés lehetőségét, legyen az civil szervezet, önkéntes munka vagy adakozás, aláírás, tüntetés vagy polgári engedetlenség. Alakítson pártot vagy szakszervezetet, vagy formálja át a meglévőket. Egyet NE tegyen. Ne hallgasson, és ne tűrjön tovább. Ne lépjen át az aluljáróban vagy fűtetlen lakásban megfagyó emberen, ne fordítsa el a fejét az éhezőtől, ne csak a saját gyerekét óvja a szenvedéstől! Ne hagyja, hogy mások alakítsák a sorsát!

 „Ne felejtsd el, hogy minden nép olyan kormányt érdemel, amilyent eltűr maga fölött!” – állt a Fehér Rózsa első röpiratában. Mi vagyunk a választók, MI alakítjuk a magunk sorsát. A hallgatás elodáz és visszavet, de nem ment meg senkit. Cselekvő, felelős állampolgárok kerestetnek. Itt, ma, Magyarországon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.